La instal·lació de videoporter.

La instal·lació de videoporter en les comunitats de propietaris és una qüestió que s’està realitzant de forma habitual en els últims anys.

Inicialment, les comunitats de propietaris van instal·lar, si no els tenien ja, porters electrònics o intèrfons, només de veu, i sense imatge.
Tampoc existien en aquell moment els videoporters o quan aquests equips van sortir al mercat, el seu cost era molt elevat.

Amb el pas del temps, i com passa amb totes les tecnologies, els elevats costos inicials de la seva implementació es redueixen i comencen a ser atractius per als usuaris finals.

En el cas de les comunitats de propietaris, i respecte al videoporter, a part d’un menor cost, se suma l’augment de la inseguretat ciutadana.

En els últims anys, aquesta inseguretat s’ha incrementat i les comunitats de propietaris han anat implementant diferents mesures per a pal·liar aquesta inseguretat com, per exemple, la instal·lació de càmeres de videovigilància.

Una altra de les mesures és la substitució del tradicional porter electrònic per un videoporter que permet tenir una imatge de la persona.

Independentment de les bondats que aporta la tecnologia, és obligatori ressaltar que, en aquest cas concret, també exigeix una notable atenció per part dels propietaris que integren un immoble.

De res serveix que una comunitat de propietaris doti a un edifici d’un element de teòrica major seguretat (videoporter), si els propietaris no fan un bon ús.

De qué serveix poder veure la imatge de la persona que ha pulsat el botó del nostre habitatge i obrir-li sense mirar qui és, igual que succeïa amb el tradicional porter electrònic.

Tota la seguretat que una comunitat de propietaris pretén implementar amb aquest nou dispositiu es cau per si sola si es continua fent un mal ús d’aquest per part dels propietaris.

Una cosa són aquells elements o dispositius de seguretat que no depenen de l’usuari, com poden ser les càmeres de videovigilància, ja que el seu funcionament és independent.

Una altra qüestió són els dispositius que sí depenen de l’usuari, com pot ser el videoporter, ja que el presumpte augment de la seguretat que la comunitat de propietaris pretén obtenir, pot quedar anul·lat per un mal ús per part dels comuners.

No obstant això, és obvi destacar que la instal·lació de videoporter en les comunitats de propietaris ha suposat un increment de la seguretat en aquestes, sumat a les càmeres de videovigilància, millors panys, etc.

En Finques Chicote hem gestionat en els últims anys la instal·lació de videoporters en una gran majoria de les comunitats de propietaris que administrem.

Si te ha gustado esta publicación de “La instal·lació de videoporter”, también te puede interesar

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Comience con su cuenta

para guardar tus casas favoritas y más

Sign up with email

Comience con su cuenta

para guardar tus casas favoritas y más

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik