Procés de Revisió Cadastral.

Com ja varem comunicar el pasat 20 de juny, s’està duent a terme el procés de revisió cadastral a les ciutats de Barcelona i de Terrassa, que entrarà en vigor el proper 1 de gener de 2018.

El passat 26 de maig es va publicar l’edicte amb l’acord de la Ponència de Valors total dels béns immobles urbans del municipi de Barcelona. La ponència estarà exposada al públic de dilluns a divendres, dins de l’horari d’atenció a la Gerència Cadastral (Travessera de Gràcia, 58), i també es pot consultar a través de la web del propi cadastre http://www.catastro.meh.es/esp/ponencia_valores.asp

Durant els mesos de juny i juliol s’iniciarà la notificació dels nous valors als propietaris. Aquesta notificació serà per correu i en ella es facilitarà la clau perquè el propietari pugui descarregar la notificació electrònica de la nova valoració dels immobles. Durant els mesos de setembre i octubre es notificaran els nous valors per correu als propietaris que no hagin descarregat la citada notificació electrònica.

És important estar pendents de la notificació, ja que en cas de no estar conforme amb els valors, la propietat tindrà el termini d’un mes per presentar recurs de Reposició. Una vegada més, l’administració utilitza els mesos de juliol per emetre notificacions a la conseqüent dificultat per al contribuent de presentar al·legacions o recursos, durant el final del propi mes de juliol o el mes d’agost.

L’increment mitjà dels valors com a conseqüència d’aquesta revisió cadastral és del 30% a Barcelona i del 25% a Terrassa, L’objectiu final és que els valors cadastrals siguin aproximadament la meitat dels valors de mercat dels immobles. Es preveu que l’alça s’apliqui de manera gradual durant un període de 10 anys. A més, els ajuntaments tenen previst aprovar reduccions per evitar l’increment de l’IBI a l’any 2018.

FONT: Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida
http://www.cafbl.cat

También te puede interesar

L’índex de preus de lloguer

l'índex de preus de lloguer

 

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik