Coloms: risc per a la salut però també per als edificis.

La presència de coloms en els nostres edificis són un risc per a la nostra salut, però també per a les nostres cases …

Els excrements dels coloms

El excrement dels coloms al barrejar-se amb la pluja, l’aire i diversos contaminants ambientals, començan a deteriorar els materials de construcció, atès que afavoreixen el creixement de microflora que produeixen àcids i altres metabòlics que deterioren els materials.

Com a conseqüència d’aquesta activitat metabòlica, comença a haver-hi efectes indesitjables des del punt de vista estètic, ocasionant una desintegració progressiva dels materials, que amb el temps afecta a la integritat dels revestiments.

coloms

Els excrements de colom són corrosius per a la pintura i és convenient treure’ls el més aviat possible. La calor del sol, més fort en dates pròximes a l’estiu, s’estenen de manera microscòpica retenint part d’aquesta temperatura, i això perjudica la conservació de la pintura. Així mateix, el contacte de l’excrement amb el metall calent contribueix a l’evaporació del líquid.

Les dues situacions fan que la pintura es vagi adaptant a la textura de l’excrement conforme es va assecant. Dins de la necessitat de retirar-lo el més aviat possible i evitar que les aus tornin a embrutar.

Desenvolupament de fongs i bacteris

El excrement dels coloms contenen compostos químics com nitrats, sulfats i sulfits, que serveixen de mitjà de cultiu per al desenvolupament de fongs i bacteris capaços de crear condicions favorables per a microorganismes que poden viure sense oxigen (anaeròbiques), i aquests en entrar en acció deterioren la pintura, els aplanats i la pedra.

L’insistència de les aus, lluny de disminuir, s’incrementa, sobretot quan s’aprofiten de l’activitat humana (menjar, recer i temperatura). Val a dir que les mesures de control poblacional, mai són instantànies, igual que la reacció adversa dels materials deixen una empremta de futura degradació a curt, mitjà i llarg termini, allà on les aus han excretat, és per això que Finques Chicote recomana sempre als seus clients que es deixin assessorar per especialistes i que prenguin mesures de protecció en els punts claus de l’edifici. En cas contrari és molt probable que el procés d’envelliment i degradació acceleri en aquests punts.

És fonamental intervenir abans de l’època de cria, ja que d’aquesta manera s’impedeix que la població estable augmenti considerablement i es tradueixi en solucions més radicals.

Finques Chicote treballa amb empreses especialitzades en control de proliferació de coloms, les quals apliquen solucions que son sempre respectuoses amb les aus, el medi ambient i els elements de l’edificació, integrant-se en l’arquitectura de cada construcció.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Coloms: risc per a la salut però també per als edificis”, també et pot interessar

Convertir l’habitatge en una renda per la jubilació

 

habitatge en una renda

 

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Comience con su cuenta

para guardar tus casas favoritas y más

Sign up with email

Comience con su cuenta

para guardar tus casas favoritas y más

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik